Urmărește-ne:
Latest instas

Despre Haramin

Berea Haramin este cea de a doua bere creată de Artizanii Berii. Ne-am gândit mult la tot ce își doresc românii, dar și la ce nu poate oferi piața berii din România. Am experimentat mult până am ajuns la acest rezultat: gust, calitate, produs de top mondial, 100% natural și mai ales, la un preț corect.

Berea HARAMIN este produsă artizanal prin infuzie și refermentată în sticlă, în zona “Valea lui Dumnezeu”, chiar în locul cu istoria berii de peste 800 de ani, înca din 1216. Îmbinând aromele hameiului de calitate cu timpul de fermentare de opt săptămâni, acest India Pale Ale (IPA) îți va oferi o experiență unică de la prima degustare.
Refermentarea în sticlă creează o carbonatare plăcută și plină, ajutându-te să simți aromele fructate care se dezvoltă progresiv, lăsând în urmă un gust revigorant, ușor amărui. Calitatea berii Haramin, dar și aromele sale o fac să se așeze bine la masă lângă preparate la grătar din carne de vită, de porc sau orice altă rețetă.
Este o bere proaspătă, ușoară care nu se ferește de picanterii și este o companie perfectă pentru mâncarea bogată în mirodenii.

Temperatura de servire

Temperatura de servire a berii variază în funcție de preferințele fiecarui consumator dar noi recomandăm servirea berii Haramin la o temperatura cuprinsă între 4 și 8°C.

Culoarea berii pe scara EBC

Scara de reprezentare cel mai des utilizată în Europa pentru a măsura culoarea berii este EBC (European brewery convention). Pe această scară Berea Haramin are indicele 15.

Indicele de gust amar (IBU)

Scara IBU (International Bitterness Units) este scara internațională prin care se determină gradul de amăreală al unei beri. Pe această scară Berea Haramin are un indice IBU 27.

Ce este o IPA?

IPA reprezintă India Pale Ale, o varietate a berii de tip Ale. Dar de ce India?

Legenda spune ca IPA a fost creată de către englezi în perioada colonizării Indiei. După ce mai multe transporturi de bere s-au alterat în timpul călătoriei lungi cu vaporul, englezii au potențat cele două elemente cunoscute drept conservanți din clasicul lor Ale: alcoolul și hameiul. Tot legenda spune că George Hodgson de la “East London’s Bow Brewery” a fost primul care a creat această bere amară, aromată și cu o concentrație de alcool foarte ridicată.
În ziua de azi există nenumărate varietăți ale acestui tip de bere, elementul care s-a păstrat fiind aroma puternică a hameiului, concentrația de alcool reducându-se și ajungând între 5,5 și 8%.

Simbolul ``Origine de Campion Mondial``

Simbolul “Origine de Campion Mondial” reprezintă cu mândrie rezultatele obținute de către maeștrii noștri berari la campionatele mondiale.

Hameiurile berii Haramin

Hameiul Saaz

Acest hamei este considerat unul dintre cele patru tipuri de hamei Nobil. Oficial înregistrat în 1952, s-a stabilit ca o varietate de bază pentru bere, fiind un hamei aromatic echilibrat.

Hameiul Premiant

Este un hamei descendent din Northern Brewer, un hamei clasic englezesc, cunoscut pentru notele sale lemnoase. Premiant este un hamei cu o notă neutră de amăreală, dar cu o aromă ușor picantă, păstrând note lemnoase fine.

Hameiul Aramis

El aduce subtilele note de citrice și condimente. O varietate relativ nouă de hamei care își are originile în Franța și care a devenit repede un hamei cunoscut printre iubitorii de IPA, fiind folosit pentru varietățile fresh din acest tip de bere.