Urmărește-ne:
Latest instas

Despre Haramin Tripel Hop

Pentru a continua povestea berii HARAMIN, ne-am hotărât să creem această bere ediție specială, respectând aceleasi principii: gust, calitate, ingrediente 100% naturale, metodele de producere și nu în ultimul rând, prețul corect.

Berea Haramin TRIPEL HOP este produsă artizanal prin infuzie și refermentată în sticlă, în zona “Valea lui Dumnezeu”, chiar în locul cu istoria berii de peste 800 de ani, înca din 1216. Îmbinând tehnica de dry hopping, ingredientele de calitate cu timpul de fermentare de opt săptămâni, acest TRIPEL HOP este o adevărată experiență deosebită.
O bere blondă, densă, Haramin TRIPEL HOP are arome puternice de hamei cu note citrice, lemnoase, fructe galbene dar și arome florale. Aceasta este o bere complexă, cu un gust bogat de malț, dulce amăruie, cu tentă condimentată și aromă persistentă. Haramin TRIPEL HOP, este o bere puternic aromată, iar acest lucru o face să se potrivească cu preparatele cum ar fi burgerii și carnea la grătar.

Temperatura de servire

Temperatura de servire a berii variază în funcție de preferințele fiecarui consumator dar noi recomandăm servirea berii Haramin Tripel Hop la o temperatura cuprinsă între 4 și 8°C.

Culoarea berii pe scara EBC

Scara de reprezentare cel mai des utilizată în Europa pentru a măsura culoarea berii este EBC (European brewery convention). Pe această scară Berea Haramin Tripel Hop are indicele 15,5.

Indicele de gust amar (IBU)

Scara IBU (International Bitterness Units) este scara internațională prin care se determină gradul de amăreală al unei beri. Pe această scară Berea Haramin Tripel Hop are un indice IBU 20.

Ce este un Tripel Hop?

Numele reprezintă o bere Tripel cu extra hamei. Dar ce este un Tripel?

Berea Tripel este o bere de tip Ale, ce fermetează la temperaturi ridicate, la producția căreia este folosită de trei ori cantitatea normala de malț. Malțul este ingredientul care, la final, se reflectă cel mai mult în „tăria” berii. Din flosirea acestei cantități ridicate de malț rezultă o bere cu un ABV mai ridicat, undeva în jurul valorii de 9%. Acest lucru nu trebuie să vă sperie, Tripelul este o bere cu spumă densă și cremoasă, ușor de băut, alcoolemia berii fiind ascunsă de aromele fascinante.
La rețeta unui Tripel Hop, pe lângă cantitatea mare de malț se folosește și o cantitate mai mare de hamei care oferă aromele fructate, florale și ușor condimentate ale berii.

Simbolul ``Origine de Campion Mondial``

Simbolul “Origine de Campion Mondial” reprezintă cu mândrie rezultatele obținute de către maeștrii noștri berari la campionatele mondiale.

Hameiurile berii Haramin Tripel Hop

Hameiul Saaz

Acest hamei este considerat unul dintre cele patru tipuri de hamei Nobil. Oficial înregistrat în 1952, s-a stabilit ca o varietate de bază pentru bere, fiind un hamei aromatic echilibrat.

Hameiul Premiant

Este un hamei descendent din Northern Brewer, un hamei clasic englezesc, cunoscut pentru notele sale lemnoase. Premiant este un hamei cu o notă neutră de amăreală, dar cu o aromă ușor picantă, păstrând note lemnoase fine.

Hameiul Kazbek

Această varietate de hamei aromatic își are originile în Cehia. Aromele sale de grapefruit, coajă de lămâie și condimente îl fac ideal pentru berile fresh, ușor fructate.